„Residenz“ rūmai ir „Anglų sodas“

Aplankėme garsiuosius Bavarijos karalių rūmus (Residenz). Šie prabanga nenusileidžiantys Versaliui karališkieji apartamentai stūkso pačiame Miuncheno centre. Nors pirmosios pilies užuomazgos atsirado dar XIV amžiuje, vėliau palaipsniui plėtėsi ir gražėjo. Dabar jau tapę tikrais galiūnais, jie yra didžiausi miesto rūmai visoje Vokietijoje, o nuo  1920 m. čia veikia muziejus.
Jame galima aplankyti daugiau nei 130 kambarių. Priėmimo, valgomojo, veidrodžių Residenz rūmų menėse talpinama galybė eksponatų, atskleidžiančių didingą Bavarijos istoriją. Taip pat Nybelungų salė su įspūdingomis freskomis ar   18 a. Cuvillies teatras, kuris yra vienas iš gražiausių rokoko stiliaus teatrų Europoje.  Tačiau didžiausią įspūdį paliko antikvariumo salė, kurioje gausu renesanso epochos freskų bei skulptūrų.

Miuncheno „Anglų sodas“ – tai miesto plaučiai, nes įsikūręs vieną kilometrą centrinės dalies šiaurėje. O tiksliau  šio parko plotas 3 km2.  Šiame parke galima pasivaikščioti, pasigrožėti gamta ar tiesiog pabėgti nuo miesto šurmulio. Sodas atidarytas 1808 metais. Jame vyrauja rokoko ar neoklasikinis stiliaus statiniai. Vienas garsiausių –  neoklasicistinė Monopteros šventykla, taip pat Kinų bokštas. O kaip gi be alaus? Anglų sode yra net keli „Alaus sodeliai“, kuriuose galima jo paskanauti.

Vis dėlto, mus labiausiai nustebino, parko pakraštyje įrengto vandens kanalo konstrukcija, kuri sukelia bangas, skirtas banglenčių mėgėjams. Kiekvienas norintis ir svarbiausia mokantis, čia gali pasibalnoti bangą tiesiog miesto centre.

Patekimas:

Rūmai ir parkas įsikūrė pačiame centre, todėl ir iki jų atvažiuoti nėra sudėtinga pasinaudojus S2, S3, S4, S6, S7 U3, U6 metro linijomis.  Stotelė – Marienplatz.

Kaina:

Residenz muziejus ir rūmų lobynas yra mokami. Vienam žmogui 13 EUR. O pasivaiksčioti po Anglų sodą ir pasigrožėti Monopteros šventykla galima nemokamai.

Mano svajonių atostogautojos:

Ugnė ir  Justė

This entry was posted in Lankytinos vietos, Mano svajonių atostogos, Vokietija